Tiki medical

Tiki medical

Ett unikt andningsskydd, designat för vården med fokus på högsta skydd och komfort

Tiki medical är en övertrycksmask som filtrerar både in- och utand­ningsluften och passar därmed bra att användas inom vård och omsorgsverksamheter där särskilt känsliga personer vårdas.

  • Högsta möjliga skyddsklass, bland annat tack vare två P3-filter och övertryck i masken
  • Lätt att andas i tack vare den självreglerande fläkten
  • Låg vikt och bekväm att bära
  • God sikt och lätt att kommunicera i
  • Ett hållbarare alternativ till engångsmasker
  • Kan lagerhållas under lång tid

Såld till ett flertal regioner och sjukhus i Sverige

Fläkten drivs av ett uppladdningsbart batteri som sitter i fläktenheten. Ett fulladdat batteri räcker till ca 2,5 timmars oavbruten användning. Som extra tillbehör finns ett externt batteri med högre kapacitet och som samtidigt reducerar maskens vikt vilket även kan vara fördelaktigt vid extrema arbetsförhållanden. Batteriet driver även den inbyggda LED-belysningen.

Den helt imfria masken är tillverkad av transparent PET-G och TPE. Masken är förbrukningsmaterial och kan bytas ut om den skulle skadas eller bli repig. Den finns i tre olika storlekar Small, Medium och Large. För bästa komfort och säkerhet är det viktigt att välja mask i rätt storlek.

Filtren är certifierade enligt högsta klass för partikelfilter (P3). Filtret för inandningsluft sitter fäst med bajonettfattning ovanpå masken, medan filtret för utandningsluft sitter fäst med bajonettfattning på nedre framsida av masken. Det går snabbt och smidigt att byta filtren.

Alltihop hålls plats med en elastisk sele som enkelt justeras till god passform.